Wp Header Logo 2368.png

مسعود پزشکان رئیس جمهور کشورمان در همایش ملی روز هوای پاک که با عنوان «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی‌های تجدید پذیر» در مرکز همایش‌های بین‌المللی شهدای محیط زیست برگزار شد، گفت: شعار ما [در دولت] این است که قانون را اجرا می‌کنیم و وقتی که می‌شنوم که قوانین اجرا نمی‌شود به ما بر می‌خورد. هرچند که ما [آن را اجرا] نکردیم و یک سری قانون‌ها تعادل بین منابع و مصارف ندارد.

وی‌افزود: زندگی ما اگر بخواهد توسعه پیدا بکند نیازمند تعادل بین منابع و مصارف به عنوان الفبای آن است اما با توسعه‌ای که ما در مجلس و دولت و قوه قضائیه ایجاد کردیم، این را مراعات نکردیم.

رئیس جمهور با اشاره به چالش‌های موجود در ادامه پایتختی در تهران گفت: تهران با این روندی که در حال رشد است، امکان زیست را ندارد، لذا هر عالم، کارشناس و دانشمندی هست بیاید و [راهکار ارائه دهد] زیرا منابع از جمله آب را که داریم و مصارف [مشخص است] اما آن‌ها با یکدیگر همخوانی ندارد و با این راه که ادامه می‌دهیم خودمان را به سمت نابودی می‌بریم.

وی افزود: همچنین هر روز زمین آن در حال نشست است و نه یک و دو و حتی ۱۰ سانتی متر [بلکه خیلی بیشتر دارای فرونشست است.] در حالی که در خارج اگر سه الی چهار سانتی متر زمین نشست کند جلسه اضطراری ایجاد می‌کنند که جلوی آن را بگیرند، در حالی که در حال حاضر فرونشست‌های ما به نیم متر و یک متر رسیده است و خیلی راحت از کنار آن می‌گذریم و توسعه را در این منطقه ادامه می‌دهیم. برای ادامه آن هم قانون می‌نویسیم.

رئیس قوه اجرای کشورمان بیان کرد: این چیزی نیست که پنهان شود زیرا امکان ندارد با منابع زیرزمینی و منابع روزمینی که وجود دارد، آب تهران را بتوانیم پشتیبانی کنیم. این در حالیست که در کوچه ۱۰ و ۲۰ متری ساختمان ۲۰ طبقه و ۴۰ طبقه و ۵۰ طبقه ساختند و همچنان هم می‌سازند، لذا این‌ها با یکدیگر همخوانی ندارد و برای حل آن راه را غلط رفتیم و این ناترازی‌های ایجاد شده، باید مسیر درست را در نظر بگیریم و حرکت کنیم.

تعادل بین نیاز و منابع بسیار مهم است

وی با اشاره به قوانین نوشتاری در کشور تصریح کرد: با همین قوانینی را که نوشته شده بود باید پول گندم‌کاراران را می‌دادیم، در حالی که در این قانون پول مورد نیاز با اعتبار داده شده همخوانی نداشت. قانون گفته بود بایستی گندم گندم‌کاران را بخریم اما پول آن را نداشتیم و ۱۶۰ همت برای ما گذاشته بودند ولی ما باید ۲۲۰ همت پول پرداخت می‌کردیم، لذا از محیط زیست و بهداشت و درمان و دارو و جاهای دیگر برداشتیم و باز هم کم آوردیم.

رئیس جمهور با ذکر خاطره‌ای از دوران ریاست دانشگاه و وزارت خود گفت: بنده رئیس دانشگاه و وزیر بودم. آن زمان هم همین موضوع وجود داشت. قانون می‌نوشتند که باید به محرومان و بیماران مثلاً [سوانح] سوختگی و به صورت اورژانسی و رایگان رسیدگی شود. از آن طرف هم قانونی [دیگر] نوشته بودند برای کسی که پول ندارد حق ندارید، خدمات رسانی کنید. تازه اعتباراتی را هم که در نظر می‌گرفتند شاید حدود ۱۰ درصد مراجعه کنندگان بود. بعد از طرف سازمان برنامه به صدا و سیما می‌رفتند و می‌گفتند که اعتبارات لازم را اختصاص دادیم و در بخش بهداشت توان مدیریت وجود ندارد، اما برای مثال ۱۰۰ بیمار مراجعه کرده تنها ۱۰ بیمار اعتبار به ما می‌دادند، لذا تعادل بین نیاز و منابع بسیار مهم است.

امسال قرار بود مازوت نسوزانیم اما در تنگنا افتادیم

رئیس قوه اجرایی کشور با بیان آنکه عدد و رقم دعوا ندارد، چون عدد و رقم است، بیان کرد: امسال قرار بود، مازوت نسوزانیم و این را اعلام هم کردیم، اما در تنگنا افتادیم [و مجبور شدیم مازوت بسوزانیم]، برای اینکه اگر نمی‌سوزاندیم بایستی گاز خانه‌ها را قطع می‌کردیم. این هم به دلیل آن است که مصرف ما چندین برابر مصرفی است که در خارج وجود دارد. از سویی برای اینکه این مشکل را برای سال بعد پیدا نکنیم برنامه‌هایی را طراحی کردیم که از جمله تولید ۴۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی است که گفتند، هرچند حداقل آن باید ۳۰ هزار مگاوات باشد و حتی شاید بتوانیم میزان تولید برق خورشیدی را به ۵۰ هزار مگاوات برسانیم و همه تلاشمان را انجام می‌دهیم که پنل‌های خورشیدی را ایجاد کنیم، ضمن آنکه به دنبال ایجاد نیروگاه‌های بادی هم هستیم.

رئیس جمهور با بیان آنکه میزان مصرف برق و گاز در کشور ما، سه تا چهار برابر اروپایی‌ها است، عنوان کرد: در حالی که حقوق پرداختی به پرسنل را نداریم، شاهدیم که انرژی را بد مصرف می‌کنیم. ۱۵۰ میلیارد دلار در بخش سوخت هزینه کرده و آن را دود می‌کنیم تا به هوا برود. در صورتی که اگر این‌ها را مدیریت کنیم، حال چه محیط‌بانان عزیزمان باشند یا اساتید دانشگاه می‌توانیم به زندگی نیروهای انسانی‌مان بهتر رسیدگی کنیم.

وی ادامه داد: هیئت‌های علمی، اساتید و نخبه‌های دانشگاهی ما با حقوق ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان نمی‌توانند در تهران زندگی کنند و به همین خاطر است که شاهد رفتن آنها از کشور هستیم [و این به خاطر آن است] که همه جا را ناتراز کردیم. در آب، برق، گاز، پول و محیط زیست [شاهد ناترازی هستیم] و بعد بگوییم که حلش کنید، لذا هر کس که بلد است به میدان بیاید ببینیم چه کار می‌تواند بکند.

پزشکیان با اشاره به مجدد به موضوع ایجاد پنل‌های خورشیدی برای تولید برق تصریح کرد: قطعاً باید روی پنل‌های خورشیدی کار کنیم. چه در دولت و چه بخش خصوصی و چه در ادامه روند کار، در آینده این کار باید صورت بگیرد لذا با آقای دکتر علی آبادی در این خصوص بسیار بحث کردیم و منابع لازم را دادیم تا این امر محقق شود، زیرا چاره‌ای نداریم و اگر این کار را انجام دهیم در تابستان و زمستان آینده انشاالله قطعی برق نخواهیم داشت و گاز و برق مورد نیاز را به تولید خواهیم داد.

میزان منابع ما مشخص و معلوم است اما نیاز ما نامعلوم شده است

رئیس قوه اجرایی کشور با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری مبنی بر سال تولید و مشارکت مردمی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند امسال تولید و مشارکت مردمی است اما متأسفانه از آن طرف به دلیل وجود ناترازی‌ها مجبور شدیم گاز و برق مراکز تولیدی را قطع کنیم و این اصلاً درست نیست. از سویی در مجلس قانون می‌نویسند که بایستی به روستاها گازرسانی شود. البته اینکه گفته می‌شود مجلس، بنده خودم را هم می‌گویم زیرا تا همین کمی قبل در مجلس بودم، اما زمانی که گاز نداریم چگونه می‌توانیم به آن مناطق گازرسانی کنیم.

وی افزود: میزان داشته‌های ما مشخص و معلوم است اما نیاز [و مصرف] ما نامعلوم [و نامحدود] شده است و می‌خواهیم به نیازها جواب دهیم اما دچار کسری می‌شویم و بعد می‌گوئیم برق و گاز را قطع کنید و مملکت را تعطیل کنید، برای اینکه می‌خواهیم یک سیستم ایجاد کنیم!

رئیس جمهور گفت: در حال حاضر تلاش می‌کنیم و قطعاً به دنبال آن هستیم که قوانین را اجرا کنیم و اینگونه نیست که ما بخواهیم خارج از قوانین اقدام کنیم، اما قوانینی را می‌توانیم اجرا کنیم که منابع آن وجود داشته و ناترازی در آن دیده نشده باشد. این در حالی است که برای اینکه حقوق بازنشستگان و پول گندم و غیره را بدهیم، ناترازی وجود داشت و مجبور شدیم از مقام معظم رهبری مجوز برداشت ارز از صندوق ذخیره ارزی را بگیریم.

وی افزود: بین نیاز و منابع فاصله زیادی است و باید آن را مدیریت کنیم، اما هیچ راهی نداریم تا آنکه مشکل هوا و مشکل توسعه و محیط زیست را حل کنیم، زیرا در این صورت امکان زندگی برای هیچکس نخواهد بود و هیچ شکی در آن نیست. این بحث‌هایی که در خصوص پایتخت می‌کنیم که باید اینگونه و آنگونه شود برای آن است که چون نمی‌توانیم دیگر اینگونه ادامه بدهیم؛ برای همین است که با دانشگاه‌ها اساتید دانشگاه و محققین صحبت کردیم که آنها به ما راه نشان دهند که چه کنیم.

 

همکاری قوه قضائیه و مجلس با دولت، با هیچ دوره‌ای قابل قیاس نیست

پزشکیان اظهار کرد: این‌ها مسائلی است که باید به طرف حل آن برویم و طبیعتاً برای اینکه این کارها را انجام دهیم، از اولویت‌هایی که داریم، بحث انرژی پاک است و بیشتر از برنامه به دنبال اجرایی کردن آن هستیم و آن را اجرا خواهیم کرد. همچنین بحث حمل و نقل عمومی است که باید به هر شکل ممکن، مشکل آن را حل کنیم چون روند حمل و نقل عمومی در دسترس نیست و هرکس مجبور است که با ماشین‌های تک سرنشین به شهر بیاید و ترافیک و سوخت و آلودگی از مشکلات آن است.

وی با اشاره به مشکلات کشور عنوان کرد: هر جایی را که نگاه می‌کنیم مشکل داریم. در آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، صنعت، تجارت، برق، گاز، زمین و هوا ولی همه آنها را باید حل کنیم و انشاالله با قدرت حل خواهیم کرد. ما می‌توانیم آن را حل کنیم و این روند را با کمک و همدلی که وجود دارد حل خواهیم کرد.

وی با اشاره به همکاری خوب قوای دیگر با دولت گفت: الحمدلله هم قوه قضائیه، هم مجلس واقعاً همکاری و همدلی در این رابطه با دولت همکاری دارند که با هیچ دوره‌ای قابل قیاس نیست، لذا مشکلات را می‌توانیم با یکدیگر نشسته و با علم و تدبیر حل کرده و این موانع را از سرمان بر خواهیم داشت. ما قادر هستیم این کار را بکنیم و این کار را خواهیم کرد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم انشاالله برای تابستان برق را قطع نکنیم تا تولید کننده مشکل قطع برق نداشته باشد و برای سال بعد در زمستان هم
این روند قطع گاز را نباید داشته باشیم، بنابراین همه تلاشمان را می‌کنیم، با کارگروه ویژه‌ای که گذاشتیم، از هر جایی که شده باید این مشکل را حل کنیم.

رئیس جمهور افزود: اگر بتوانیم مشکل [کمبود برق و گاز را] را حل کنیم، حتی می‌توانیم [مصرف داخلی] سوخت فسیلی گاز و نفت را کم کنیم.

رئیس جمهور بیان کرد: محیط زیست و هوای پاک و آب و خاک و زمین، محل زندگی ما است و اگر نتوانیم آنها را حفظ کنیم، زمین سوخته برای نسل آینده و بچه‌های خود خواهیم گذاشت و ما نمی‌خواهیم زمین سوخته به بچه‌ها و نوه‌ها و نسل‌های بعدی و کسانی که می‌خواهند، در این آب و خاک با عزت و سربلندی و به صورت پایدار زندگی کنند، واگذار کنیم.

وی ادامه داد: ما کلی منابع و امکانات داریم که می‌توانیم از آن بهره ببریم و فقط باید دست به دست هم بدهیم و روی این مسائل تدبیر و هماهنگی کنیم.

 

مشکلات تنها به کمک دولت حل نمی‌شود و نیاز به کمک مردم دارد

رئیس جمهور با اشاره مجدد به موضوع تهران خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم که تهران اینگونه بزرگ شود و این موضوع قانون برنامه وجود دارد. از سویی باید حمل و نقل عمومی را درست کرده و نوع مصرف خودرو و ساختمان‌ها را اصلاح کنیم. اگر همه ما، چه دولت، چه مردم با هم به فکر زندگی‌مان نباشیم امکان اینکه موضوعات درست بشود وجود ندارد.

رئیس جمهور با اشاره به مصرف بی‌رویه کشورمان در پخش انرژی اظهار کرد: سوخت را چه کسی بد مصرف می‌کند. چرا در منازلمان هر کدام چند تا لوستر آویزان کردیم در حالی که خارج از کشور اینگونه نیست. از سویی کولر را روشن می‌کنیم و و از سوی دیگر پنجره را باز می‌کنیم، لذا تا این فرهنگ در میان ما درست نشود، [مشکلاتمان حل نخواهد شد]. باید فرهنگمان را ارتقا دهیم و در مدیریت مصرف بهینه عمل کنیم و محیط زیست خود را آلوده نکنیم. در حالی که در خارج از کشور اگر کسی زباله‌ای بر روی زمین بیندازد مورد پرخاش دیگران قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر نقش مردم در رفع مشکلات، ادامه داد: مردم باید به ما کمک کنند. البته ما تا جایی که از دستمان برمی‌آید تلاش خواهیم کرد و خدمتگزار مردم خواهیم بود و تا جایی که از دستمان برمی‌آید مشکلات مردم را باید حل کنیم و باید تلاش کنیم مشکلی وجود نداشته باشد ولی این مشکلات تنها به کمک دولت حل نمی‌شود و نیاز به کمک مردم دارد.

رئیس قوه اجرایی کشور با اشاره به موضوع گازوئیل اظهار کرد: گازوئیل را لیتری ۳۰۰ تومان می‌دهیم ولی در حال حاضر خارج از کشور ۶۰ هزار تومان است و کجای دنیا این گونه گازوئیل عرضه می‌کنند. این در حالیست که هر کجا را که می‌خواهیم اصلاح کنیم، می‌گویند که به آن دست نزنید.

وی ادامه داد: دیروز در دولت مصوب کردیم برای رفع مشکل آب استان سمنان چاه‌های جدیدی زده شود. بنده آنجا گفتم که چاه آب زدیم حالا بعد از آن چه می‌کنید؟ لذا اگر در منطقه توسعه ایجاد شد و آب کم آمد چه کار باید بکنیم؟ اینجا است که من دولت باید فکر کنم اگر این توسعه و امکان را ایجاد کردم، آب مورد نیاز بعدهای آن منطقه را چگونه باید تأمین کنم.

وی ادامه داد: باید همه ما برای آن فکر کنیم و تناسب بین منابع و مصارف را به عنوان الفبای کار داشته باشیم. در بخش آب، میزان آب زیرزمینی و نزولات جوی از آسمان قابل محاسبه است. مصرف ما هم قابل محاسبه است، لذا هر چقدر هم که بخواهیم قانون ایجاد کنیم و پول برایش در نظر بگیریم، چون تعادل را به هم زدیم، مشکل قابل حل نیست.

رئیس جمهور ادامه داد: من به عنوان یک پزشک به دنبال آن هستم که مردم مریض نشوند و آلودگی هوا و آب و غذا نباشد تا مردم را مریض و بیچاره کند. به عنوان پزشک موظفم کاری کنم که این مشکلات به وجود نیاید تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم و امیدوارم دست به دست هم بدهیم و این کار را انجام دهیم.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *