به گزارش روزپلاس، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از صبح جمعه، ۱۲ بهمنماه ماراتن سنگین خود را در سینمای رسانه که در مرکز همایشهای برج میلاد مستقر است، آغاز کرد تا به مدت ۱۰ روز با نمایش روزانه حداقل چهار سانس فیلم میزبان خبرنگاران و منتقدان باشد. البته همزمان با رونمایی از فیلمها در برج میلاد نمایش آنها در سینماهای مردمی هم آغاز شده است.
جزئیات نمایش فیلمها و نشستهای خبری هر روز در رسانههای مختلف منتشر میشود و آنچه در ادامه میخوانید حاشیهنگاری خبرنگار ایسنا از ماجراهای نخستین روز جشنوارهای است که هنوز تنور آن داغ نشده است.
* از مهمترین نکاتی که درباره جشنواره باید به آن اشاره کرد کیفیت نمایش فیلمهاست. پیش از شروع جشنواره از صاحبان فیلمها خواسته شد تست صدا و رنگ و نور را در سالن مجهز فارابی انجام دهند ولی چه فایده که حالا سازندگان بعضی فیلمهایی که در اولین روز جشنواره در برج میلاد به نمایش درآمدند بابت وضعیت صدا و نور پرده انتقاد کردند.
* انتقاد از کیفیت نور و صدا فقط به سینمای رسانه محدود نشد و برخی فیلمسازان از لامپهای ضعیف پردههای نمایش در برخی سینماهای مردمی هم طبق تماس با ایسنا گله کردند.
* از آنجا که قرار است امسال پس از سه دوره رأیگیری مردمی و انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به جشنواره برگردد، فیلمسازان انتظار دارند اطلاعات درستی در این زمینه به مخاطبان و تماشاگران سینماها ارائه شود اما صاحبان بعضی فیلمها در تماس با ایسنا بیان کردند که با وجود تکمیل بودن ظرفیت سالنهای نمایش فیلمشان، هیچ تیزری برای معرفی شیوه رأیگیری پخش نشده و تقریباً بیشتر تماشاگران از اینکه باید در رأیگیری شرکت کنند بیاطلاع بودند.
* بلیت فروشی جشنواره از روز ۱۰ بهمنماه آغاز شد و پس از آن بازار سیاه برای بعضی فیلمها در فضای اینترنت به وجود آمد که البته مشخص نیست چقدر از این اتفاق واقعی است چرا که بعضی از قیمتگذاریها به شوخی بیشتر شبیه است از هزار تومان تا یک میلیون تومان!
* در اولین روز جشنواره در سینمای رسانه یک فیلم دفاع مقدسی (صیاد)، یک فیلم انقلابی (بازی خونی)، یک فیلم داستانی به زبان ترکی(سونسوز) و یک فیلم اجتماعی با مخاطب خاص از ابوالفضل جلیلی (داد) نمایش داده شد و آخرین فیلم هم در بخش ویژه «رگهای آبی» اولین ساخته جهانگیر کوثری در مقام کارگردان بود که به مقاطعی از زندگی فروغ فرخزاد پرداخته است. این فیلم که به صورت سیاه و سفید ساخته شده با واکنشهای مختلفی مواجه شد و اگرچه تا پایان نمایش فیلم که به نیمه شب نزدیک میشد سالن تماشاگران پر بود، اما برخی آن را روایتی ناقص از زندگی فروغ فرخزاد دانستند و رضایتی از آن نداشتند.
* ابوالفضل جلیلی هم که پس از سالها با فیلمی جدید در جشنواره فجر حضور داشت و در فیلمش به بخشی از زندگی یک نوجوان محبوس در کانون اصلاح و تربیت و پایبندی او به رعایت اخلاق و عهد اشاره داشت، نتوانست رضایت حداکثری مخاطبان سینمای رسانه را کسب کند اما برخی منتقدان نظر مثبتی نسبت به فیلم «داد» ابوالفضل جلیلی داشتند و حتی بهروز افخمی (فیلمساز و مجری برنامه هفت) در اظهار نظری قابل تامل و عجیب بیان کرد: این فیلم جلیلی پختهترین اثر اوست و آدم را یاد «راننده تاکسی» اسکورسیزی و بویژه فیلمنامه پل شریدر میاندازد و فکر میکنم اگر پول شریدر فیلم را ببیند میپسندد. به نظرم «داد» جزو سه فیلم مهم جشنواره امسال است که البته امیدوارم این تعداد بیشتر شود.
* از برنامههای ثابت جشنواره فجر در سینمای رسانه همانند تمام سالها برگزاری نشست پرسش و پاسخ با عوامل فیلمهاست که امسال هم مانند چند سال اخیر در سالن اصلی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود اما به نظر میرسد بهتر است یک بار برای همیشه تصمیمی جدی برای این نشستها گرفته شود تا از یک مجلس سلام و احوالپرسی و تقدیر و تشکر به جلسهای جدیتر با حضور چند عضو اصلی گروه فیلمسازی تبدیل شود.
امسال با توجه به فشردگی جدول نمایش فیلمهای جشنواره در سینمای رسانه حضور عوامل متعدد فیلمها سبب طولانی شدن نشستها و البته کاهش بیشتر کیفیت آنها نسبت به سالهای گذشته شده که زمانبندی شروع هر سانس را هم با تأخیر مواجه کرده است؛ به همین دلیل تغییر در مدیریت زمانی جلسههای مطبوعاتی و مدیریت حضور عوامل میتواند در روزهای آینده نظم بهتری ایجاد کند بخصوص آنکه اعلام نشدن زمان شروع نمایش فیلمها و نشستهای مطبوعاتی (برخلاف سالهای قبل) در روز اول از طریق اطلاعات مرکز همایشها کمی سردرگمی برای خبرنگاران و عکاسان ایجاد کرد.
* با توجه به آنکه پس از سالها جدول نمایش فیلمهای جشنواره فجر در سینمای مطبوعات از صبح آغاز میشود و تا نیمه شب ادامه دارد امسال مسئولان جشنواره پذیرایی متفاوتتری را در چند وعده برای میزبانی از حاضران در نظر گرفتهاند و برای میان وعده هم باید فیش تهیه شود تا پکهای خوراکی تحویل داده شوند.
* در نخستین روز جشنواره، فیلمهای کوتاه در خانه هنرمندان ایران که محل نمایش فیلمهای کوتاه و مستند جشنواره است، با حضور علاقمندان و فیلمسازان کوتاه به نمایش درآمدند و این برنامه در روزهای آینده هم ادامه دارد.
* در این روز طبق اعلام روابط عمومی جشنواره تعدادی از فیلمها از جمله آنتیک، موسی کلیم الله و گوزنهای اتوبان به سانس فوق العاده رسیدند.
* نمایش پوسترهای فیلمهای ادوار جشنواره فجر در راهروی جنبی مرکز همایشهای برج میلاد از بخشهای ویژه جشنواره امسال است که توسط سیف الله صمدیان برپا شده است.
* پیش از شروع جشنواره اعلام شد که در دیدار اعضای سیاستگذاری جشنوارههای فجر با رییس جمهور کارت جشنواره فیلم فجر به مسعود پزشکیان داده شده ولی مشخص نیست که آیا او در روز اول فیلمی تماشا کرده است یا خیر.
source