آرمان امروز- عرفان بیوک نژاد: حدود یک ماه از عمر دولت چهاردهم با ریاست مسعود پزشکیان، میگذرد و در این برهه زمانی باید بررسی کرد که آیا دولت جدید در مباحث امیدآفرینی و تزریق روح تازه به جامعه در این مدت، موفق بوده یا خیر؟
بعضی از حامیان دولت چهاردهم بر این باورند که مسعود پزشکیان با یک سری اقدامات اولیه مانند سرعت بخشی ایران برای حل و فصل FATF ، احیای برجام برای کاهش تحریمها و دستور برای رفع فیلترینگ قصد امید آفرینی دارند.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور بارها بر موضوع رضایتمندی مردم تاکید کرده است. وی در اولین سفر استانی خود در قامت رئیس جمهور به مشهد رفت و در جمع فعالان اقتصادی خراسان رضوی گفت: «مشکلات کشور و اینکه چگونه باید آنها را حل کرد نهایت با کمک شما و مشارکت مردم پیش خواهیم برد.»
وی افزود: «ما هر مریضی را عمل کنیم اول رضایت میگیریم و بعد به اتاق عمل میبریم. رضایت مردم اصل است، باید با مردم صحبت کرد و اگر مردم بدانند که مصلحت در این است قطعا خواهند پذیرفت. باید مردم را آگاه کنیم که چه مداخلاتی باید در عرصه اقتصادی صورت گیرد و طبیعتا نیاز به جراحیهایی هست که کشور از این وضعیت خارج شود.»
با این حال مدت طولانی از عمر دولت چهادرهم نمیگذرد و برای مشخص شدن بسیاری از دستورات باید اندکی صبر کرد. با این حال معاونان پزشکیان نیزبه مطالبات کارشناسان و مردم بی توجه نبودند و به برخی از توصیهها مانند به کارگیری جوانان متخصص و استفاده از بانوان نیز عمل کردهاند.
مدتی پیش بود که معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری طی حکمی، الهام بیژنپور را به سمت «مسئول هماهنگی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری» منصوب کرد.
الهام بیژنپور متولد آبان ۱۳۷۱ و دارای مدرک دکترای حقوق عمومی از دانشگاه تهران بوده و دورههای لیسانس و فوق لیسانس را نیز در همین رشته در دانشگاه شهید بهشتی گذرانده است. وی در حال حاضر نیز به تدریس، مشاوره و پژوهش در این زمینه مشغول است.
باید گفت که دولت چهاردهم هنوز به صورت کامل تکمیل نشده است و ماجرای انتصابات استانداران همچنان ادامه دارد.
سیدمحمود کمال آرا ، پژوهشگر مسائل سیاسی به آرمان امروز گفت: موضوع fatf و خروج ایران از لیست سیاه که مدتی است باعث تحمیل هزینههای سنگین در کشورمان شده است، یکی از موضوعاتی است که این روزها مورد نظر رسانهها، فعالین اقتصادی و همچنین مردم هست چرا که از صدر تا ذیل طبقات اجتماعی درگیر این موضوع هستند و بنگاه های کوچک و بزرگ اقتصادی هم با تصویب این طرح دچار تحولاتی خواهند شد.
وی در مورد اقدامات دولتهای قبل درمورد بحث fatf مطرح کرد: این اولین بار نیست که بحث fatf و درخواست آن از طرف دولت به مجمع و مجلس ارسال میشود. از طرف دولتهای قبل تلاشهایی صورت گرفته بود و در دولت آقای روحانی ما این موضوع رو پررنگتر میدیدیم اما در دولت سیزدهم کمی موضوع کمرنگتر بود و تمرکز این دولت، در اقتصاد و سیاست خارجی در حوزه های دیگری فعالیت میکرد.
وی در ادامه به اولویتهای دولت جدید پرداخت و گفت: در دولت چهاردهم به ریاست جمهوری دکتر پزشکیان شاهد هستیم که کادر اقتصادی و کادر اجرایی دولت به دنبال این هستند که مسئله fatf را در اولویت و دستور کار خود قرار دهد که طبعا یک تیم اقتصادی عقلایی ابتدا خروج ایران را از لیست سیاه در نظر میگیرد تا بتواند چرخ های اقتصادی خود را با سرعت بیشتری به حرکت درآورد و علاج اقتصاد کشور باشد.
این پژوهشکر مسائل سیاسی درمورد ارکانهای قدرتمند حاضر در دولت نیز اظهار کرد: این موضوع را باید در نظر داشته باشیم که غیر از مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس در ارکان دیگری هم قدرت وجود دارد که میتوانند در خصوص این موضوع اظهار نظر و نفوذ داشته باشند. این ارکان میتواند یک شخص، جریان و یا یک حزب باشد که با توجه به بازوهایی مثل رسانه و موقعیتهای مختلفی که در اختیار دارند ممکن است فشارهایی را برای نتیجه این ارزیابی توسط مجمع تشخیص نظام اعمال کنند.
وی افزود: باید در نظر داشته باشیم که آقای پزشکیان در آینده دولت فقط با موضوع fatf مواجه نیست و مصائب دیگر و مشکلات دیگری را پیش رو خواهد داشت که برخی از این مصائب به وعدههایی که داده بودند بازمیگردد و برخی دیگر نیز موضوعاتی هستند که ممکن است بعد از این وعده ها و بعد از جریان انتخابات شکل گرفته باشد و طبیعتاً مردم منتظر هستند که تصمیمات دولت را در این زمینه بگیرند.
کمال آرا در مورد اقدامات دولت برای رفع فیلترینگ اینگونه توضیح داد: این اقدام یکی از اولویت هایی که مدنظر دولت جدید بود، رسیدگی جدی به مسئله رفع فیلترینگ و درآمدهای ناشی از آن بود. از موضوعات دیگری که میاوان به آن اشاره کرد مسئله حجاب است که ریاست محترم جمهور در نشست خبری که با خبرنگاران داشتند به صراحت و جلوی دوربینهای خبری اشاره کردند که این موضوع را پیگیری خواهند کرد.
وی ادامه دارد: در حال حاضر کشور ما درگیر مسائل مختلفی است و اگر قرار باشد که به یک جبهه جدیدی از مشکلات دچار شویم طبیعتاً مضاف بر دیگر مشکلات خواهد شد و حتی شاید زیرساختهای ما را دچار مشکل کند.
این پژوهشگر سیاسی در مورد اقدامات امیدآفرین دولت جدید مطرح کرد: در روزهای اول، با وعدههایی که مسئولین بعد از انتخابات به مردم دادند امیدی به جامعه تزریق شد و این امید به مردم داده میشود که از وضعیت کنونی خارج و وارد یک فضای امنتری خواهند شد.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: مولفههایی که ما بر اساس آن میتوانیم امید آفرینی در کشور را با آن بسنجیم و ببینیم که آیا معیارهای امید آفرینی در کشور بر اساس آن ایجاد شده یا خیر این است که چه چیزهایی شادی را بر لب مردم و سفرههای آنها اورده است. همچنین وفاق اصلی را باید در بین دستگاه های کشور، نمایندگان و مردم ببینیم.
source