Wp Header Logo 1923.png

وزیر میراث فرهنگی در نخستین نشست خبری سال ۱۴۰۴ مطرح کرد

 

آرمان امروز – محمدسعید رضائی: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نخستین نشست خبری سال ۱۴۰۴ که معاونان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیران کل این معاونت‌ها نیز حضور داشتند، در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به اینکه باستان‌شناسان و پژوهشگران و محققان برای سفر به ایران در سال‌های اخیر با دو مشکل مواجه بودند؛ یا ویزا و جواز سفر و حضورها آنها در ایران تایید نمی‌شود و یا آنها به دلیل اخطار منع سفر به ایران از سوی وزارت امور خارجه کشورشان و هشدار درباره دستگیر شدن، از سفر به ایران برای حضور در پروژه‌های تحقیقاتی و باستان‌شناسی خودداری می‌کنند، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با توجه به نیازی که در موضوع پژوهش، مرمت و باستان‌شناسی وجود دارد، ‌چه تدبیری در این‌باره اندیشیده است؟ گفت: من این موضوع را بارها در هیات دولت مطرح کرده‌ام. پاسخ دکتر عراقچی ـ وزیر امور خارجه ایران ـ این بود که «ما منعی برای سفر  قائل نیستیم اما به طور طبیعی برای اتباع خارجی استعلام دستگاه‌های امنیتی ضروری است». موضع وزارت اطلاعات هم در دولت این بود که هر موردی که استعلام شود و فاقد سابقه امنیتی باشند، ما پذیرش می‌دهیم و منعی نداریم.
صالحی امیری تاکید کرد: رسما تاکید رئیس جمهور در دولت، ‌این است که حضور پژوهشگران و مرمتگران و باستان‌شناسان در ایران روان‌سازی و تسهیل شود، خصوصا برای پژوهشگاه‌های خارجی که با ایران همکاری مشترک داشته‌ و دارند.
وزیر میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی افزود: به رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کردم موارد درخواستی را مستقیما به من بدهد تا با وزیر اطلاعات هماهنگی انجام دهم و فکر می‌کنم امسال گشایشی خواهیم داشت و با محدودیت کمتری مواجه خواهیم شد.
صالحی امیری اضافه کرد: درحال حاضر یک هیأت چینی در ماسوله مستقر است و همکاری پژوهشی درحال انجام است. البته فکر می‌کنم برداشت از این سوال پژوهشگران و محققان و باستان‌شناسان اروپایی و غربی بوده و درست است این نقص وجود دارد، که من به همکاران پژوهشگاه میراث فرهنگی چندین بار گفت‌وگو کردم، ‌این مساله را با رئیس جمهور مطرح کردم و آقای رئیس جمهور هم در دولت مساله را مطرح کرده است؛ وزیر اطلاعات برخورد مثبتی داشته و وزیر خارجه اعلام کرده است ما منعی نداریم و فکر می‌کنم با همکاری مجموعه وزارتخانه و دولت، امسال، ‌سال بهتری داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این نشست که گزارش‌هایی از عملکرد این وزارتخانه در نوروز و اولویت‌های سال ۱۴۰۴ ارائه کرد، با این اشاره که تلاش داشته در نوروز با رسانه‌ها ارتباط بیشتری داشته باشد، از ۲۸ عضو ستاد مرکزی سفر قدردانی کرد گفت: انسجام و هماهنگی و یکدلی خوبی در سطح این دستگاه‌ها ایجاد شد و هر آنچه بود را به کار گرفتند تا مردم ایران خدمات خوبی دریافت کنند و در عین حال منکر کاستی ها نیستیم اما هیچ دستگاهی نبود که وظایف خود را انجام نداده باشد.
او در ادامه درباره هم‌سویی آیین نوروز و رمضان سخن گفت و تاکید کرد که مردم ایران همزمان به مرحوم و عاشورا و تاسوعا و نوروز و چهارشنبه سوری و سیزده بدر دلبسته هستند و این دو بیش از هزار سال در ادوار تاریخی کنار هم زیست کردند و امسال ایرانیت و اسلامیت را شاهد بودیم و ما تعارضی ندیدیم و نداشتیم و این به این معناست که این جامعه تنوع فرهنگی را دل انسجام خود به رسمیت شناخته است. طبق گزارش‌ها سفرها در نوروز به خوبی انجام شد. البته انکار نمی‌کنم کاستی‌های وجود داشت و از ملت عذرخواهی میکنیم.
فروش ۶ میلیون بلیت از نوروزگاه ها
علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در ادامه گزارشی از فعالیت هزار نورورگاه در نوروز ۱۴۰۴ ارایه کرد و گفت: مردم امسال هم از نوروزگاه‌ها استقبال داشتند و برای تقارن مناسبت عید و رمضان به خوبی برنامه‌ریزی شد. این مجموعه‌ها بیش از ۶ میلیون بازدید داشتند، البته این آمار براساس بلیت‌فروشی است و بازدیدهای غیر از آن، مثلاً مورد میدان نقش جهان که بلیت‌فروشی ندارد، محاسبه نشده است.
معاون میراث فرهنگی سپس از تدوین برنامه پنج ساله معاونت میراث فرهنگی خبر داد و گفت: این برنامه بیانگر آن است که در پنج سال پیش‌رو چه اولویت‌هایی داریم. البته برخی موانع و چالش‌ها برای تحقق برنامه هفتم توسعه وجود دارد که با مسئولان ذی‌ربط پیگیری می‌کنیم.
دارابی، بودجه و اعتبار، نیروی انسانی و زمان را از جمله چالش‌های اصلی حوزه میراث فرهنگی دانست و افزود: برای برنامه پنج‌ساله میراث فرهنگی به ۵۷ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم، که اصلا دست‌یافتنی نیست و یا برای بازنگری در حرایم و ثبت آثار، در مجلس و دولت بحث‌های کارشناسی را مطرح کردیم؛ طبیعی است با این تعداد نیروی انسانی و اعتبار، زمان بیشتری برای بازنگری حرایم لازم است.
دیپلماسی، ابزار مهم گردشگری در ۱۴۰۴
انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز درباره اقداماتی که در نوروز امسال از طریق ستاد سفر انجام شد، گزارش وضعیت داد و در ادامه با اشاره به دستورکار مشخصی که در سفر به اجلاس سازمان جهانی گردشگری در اندونزی، داشته است، گفت:  تمدید عضویت در شورای جهانی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، میزبانی ایران از رویدادها و وقایع مهم این سازمان جهانی و تقویت دیپلماسی گردشگری، دستور کار مشخص ما در سفر به اندونزی بود.
۶۸۰ میلیارد تومان گردش مالی صنایع دستی
مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با ارائه گزارش نوروزی، گفت: امسال شاهد همگرایی و نوگرایی بین سه معاونت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بودیم. در بیش از هزار نقطه بازارچه و پایگاه صنایع دستی ایجاد شد و سه میلیون بازدید از کارگاه‌ها ثبت شده است. ۶۸۰ میلیارد تومان گردش مالی در بازارچه‌های صنایع دستی طبق خوداظهاری هنرمندان ثبت شده است.
ابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در تماس تلفنی که سیدرضا صالحی امیری در این نشست برقرار کرد، درباره نتیجه کاوش شیراز تا اکنون، توضیح داد: روزهای پایانی هفته گذشته، هیأتی از پژوهشگاه میراث فرهنگی، کاوش مترو شیراز را به صورت میدانی بررسی کرد. ناظر کارشناس اداره کل میراث فرهنگی فارس هم حضور داشت. باستان‌شناس هم عضو هیات علمی دانشگاه هنر شیراز است. اشیاء یافته‌شده هم یکسری آثار سفالی بود. تاکنون ظرف سفالی کامل یا شیء سالم پیدا نکرده‌ایم. یک سکه پیدا شده است که باید در آزمایشگاه مطالعه
شود.
زئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی درباره تحویل ندادن نویافته‌های این کاوش به یگان حفاظت، گفت: روال کار این است که باستان‌شناسان، یافته‌ها را نخست باید پاکسازی، طراحی و مطالعه کنند. او اضافه کرد: سازه‌های معماری شناسایی شده هم مربوط به دوره پهلوی و اواخر قاجار است و اگر کاوش‌ها ادامه یابد به آثار تاریخی بیشتری قطعا دست می‌یابیم.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *