یک فعال حوزه کار استفاده از پنلهای خورشیدی را به جهت تولید انرژی و سازگاری با محیط زیست به دولت پیشنهاد کرد و گفت: تغییر ساعت رسمی به سود کسبه و بازار است و موجب کاهش بار ترافیک و صرفهجویی انرژی میشود.
فتح الله بیات در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به تصویب لایحه دوفوریتی تغییر ساعت رسمی کشور در هیات وزیران درباره مزایا و معایب عدم تغییر ساعات کار در کشور گفت: تغییر ساعت رسمی کشور یک امر واجب در شرایط کنونی است. با توجه به اینکه به فصل گرما و تابستان میرویم روزها بلندتر میشود و تغییر ساعت از لحاظ بهرهوری میتواند تاثیرگذار باشد به ویژه در بخش صنعت و بخشهایی که از لحاظ انرژی مصارف بیشتری دارند به صرفهتر است.
وی افزود: به اعتقاد من اگر تغییر ساعت به شکلی باشد که از محیط کسب و کار استفاده بهینهتری داشته باشیم در بهرهوری اثرگذار و مفید است؛ لذا با توجه به شروع فصل گرما و کمبود منابع انرژی در کشور و ناترازیهایی که مسئولان درباره آن صحبت میکنند با تغییر ساعت میتوان بخشی از این ناترازی را جبران کرد.
این فعال حوزه کار متذکر شد: چنانچه تصمیماتی که گرفته می شود در چارچوب کارشناسی و حساب شده باشد نباید با آن مخالفت کرد و هر طرحی که به صلاح کشور، اقتصاد و تولید مملکت باشد باید با آن همکاری کرد.
بیات ادامه داد: اینکه صبحها کار و فعالیت زودتر آغاز شود و از آن طرف کارگران، کارمندان، فرهنگیان زودتر تعطیل شوند و به خانه بروند مورد اعتراض نیست اما برخی مواقع نیروی کار صبح زود سرکار میرود و ممکن است بعد از ظهر نیاز به اضافه کاری او باشد در این صورت بحث پرداختها پیش میآید و باید حق و حقوق فرد رعایت شود.
وی تصریح کرد: در صورتی که تغییر ساعت رسمی اتفاق افتاد و کارخانه تصمیم گرفت به دنبال آن ساعات کار کارگران را تغییر دهد به نحوی که کارگر مجبور شود صبحها زودتر سرکار حاضر شود و بعد از ظهرها به ماندن او در کارخانه و اضافه کار بیشتر نیاز باشد در آن صورت باید نسبت به مازاد ساعتی که کارگر مانده و اضافه کاری که به او تعلق گرفته، حق و حقوق او را پرداخت کرد.
این فعال حوزه کار کاهش بار ترافیک و صرفهجویی انرژی را از مهمترین مزایای تغییر ساعت رسمی عنوان کرد و افزود: در نیمه اول سال به دلیل آنکه با روشنایی روز روبهرو هستیم و روزهای طولانیتر است بهتر است که ساعت رسمی تغییر کند.
به گفته بیات بازار و کسبه قانون خاص خود را دارند و نمیتوان انتظار داشت در یک ساعت از روز همه کسب و کارها و مغازهها باز شوند و در یک ساعت از شب بسته شوند. به طور معمول بازار از ساعت ۹ صبح باز میشود و تا ۹ شب فعال است.
وی افزود: این مساله در استفاده مردم از خدمات بانکی نیز اثرگذار است.فرضا بانکها ساعت ۶ صبح فعالیت خود را آغاز میکنند و از آن طرف زود تعطیل میشوند ولی بازار از ساعت ۹ کار خود را شروع میکند.چه تعداد از مردم ساعت ۶ صبح برای کار بانکی به بانک مراجعه میکنند؟این مساله به نوعی تداخل ایجاد میکند ولی راهکار دارد و میتوان با گذاشتن شیفت اضافه در بانکها و اضافه کردن شعباتی در بازار که به شکل شیفتی خدمات دهی دارند، این کمبود را جبران کرد بنابر این لزومی ندارد بانکها ساعت ۶ صبح فعالیت خود را آغاز کنند و دولت میتواند جا به جایی در ساعات کار بانکها ایجاد کند.
این فعال حوزه کار استفاده از پنلهای خورشیدی را به جهت سازگاری با محیط زیست و تولید برق و انرژی پیشنهاد کرد و گفت:دولت میتواند روی پنل های خورشیدی هزینه کند و با دادن وامهای کم بهره به کسانی که توان آن را دارند امکان استفاده از پنلهای خورشیدی را فراهم کند.در کشور ما که چهار فصل است مجتمعها میتوانند این کار را انجام بدهند.ممکن است در ابتدا هزینه داشته باشد ولی بعد از مدتی میتوان از آن بهرهبرداری کرد و به سود رسید.
بیات گفت: دنیا رو به پیشرفت است و ما باید به این سمت حرکت کنیم و از مدلهایی که دنیا تجربه کرده بیشترین بهره و درآمد را ببریم.نباید بازار،تولید و صنعت را به دلیل انرژی تعطیل کنیم بلکه باید راه حل پیدا کنیم و با توجه به بحث ناترازی در حوزه حاملهای انرژی، لازم است همه دستگاهها،ادارات،شرکتها و کارخانهها کمک کنند تا از اتلاف انرژی و مصرف بیرویه برق جلوگیری شود.
انتهای پیام
source