وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یارانه ۷۵۰ هزار نفر از دهکهای بالا حذف شده است، گفت: ارائه اطلاعات نادرست به دولت درباره درآمد، محرومیت از همه یارانهها را در پی خواهد داشت.
احمد میدری پس از حضور در کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی درباره قطع یارانه برخی از دهکها، در جمع خبرنگاران گفت: در دولت چهاردهم تنها یارانه ۷۵۰ هزار نفر قطع شده است که از این تعداد، ۱۵۰ هزار نفر مقیم خارج از کشور بودند و مابقی نیز طبق شاخصهای اقتصادی در دهکهای بالای درآمدی قرار داشتهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: البته دولت، لایحهای دو فوریتی به مجلس ارائه داده تا شیوه اجرای این تصمیم شفافسازی شود.
وی با بیان اینکه افرادی که یارانه آنها قطع شده، میتوانند اعتراض کرده و درآمد ماهانه خود را اعلام کنند، تصریح کرد: پس از بررسی ها اگر مشخص شد که افراد اطلاعات درستی ارائه کردهاند و زیر سقف تعیینشده درآمد دارند، یارانه آنها بازگردانده خواهد شد. اما اگر اطلاعات غلط داده باشند، پیشنهاد ما این است که دیگر مشمول هیچ نوع یارانهای از جمله دریافت وام یا زمین یارانهای نشوند. چرا که در همه کشورها، ارائه اطلاعات نادرست به دولت مجازات سنگینی دارد و ما نیز باید با این پدیده برخورد جدی داشته باشیم.
اغلب سوالات نمایندگان از وزیر کار پس گرفته شد
همچنین سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره حضور احمد میدری در نشست امروز این کمیسیون گفت: در این نشست قرار بود ۱۰ سوال توسط ۱۰ نماینده از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شود که سه نماینده در نشست کمیسیون حاضر نشدند، ۶ نماینده به دلیل برگزاری جلسات کارشناسی با میدری و دریافت توضیحات قانع کننده از طرح سوال خود انصراف دادند.
این نماینده مجلس اضافه کرد: همچنین یک سوال توسط منصور علیمردانی نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مورد وضعیت بیمارستانها و مراکز درمانی حوزه انتخابیهاش مطرح شد که پس از پاسخ وزیر، نماینده سوال کننده قانع نشد و سوال برای بررسی به هیات رئیسه ارسال شد.
حادثه بندر شهید رجایی اقدام تروریستی یا خرابکاری نبود
وی درباره گزارش حادثه انفجار بندر شهید رجایی توسط سید محمدجمالیان نماینده اراک در مجلس، افزود: جمالیان که با دستور رئیس مجلس به محل حادثه اعزام شده بود از همکاری بسیار مطلوب دستگاههای دولتی و بخش خصوصی در مدیریت بحران و خدمات بهداشتی و درمانی ارائهشده به مصدومان، گزارش دقیقی ارائه و از اقدامات پزشکی قانونی نیز تقدیر کرد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ادامه داد: بر اساس اظهارات جمالیان، پزشکی قانونی با وجود اینکه در ابتدا صرفاً مأمور شناسایی اجساد بود با پیگیری نماینده کمیسیون و مطالبه مردم، اقدام به مستندسازی دقیق جراحات و وضعیت مصدومان کرد تا زمینه پیگیری حقوقی و دریافت خسارت فردی آنان در آینده فراهم شود.
اسحاقی خاطرنشان کرد: طبق مستندات و شواهد میدانی بررسیشده توسط جمالیان، حادثه بندر شهید رجایی ناشی از خرابکاری یا اقدام تروریستی نبوده، بلکه بر اثر قصور فردی اتفاق افتاده است.
میدری: زنان نقش حیاتی در توسعه ایران دارند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه خلاقیت و سختکوشی زنان ایرانی در تاریخ زبانزد بوده است، گفت: باید با حمایت عملی از مشاغل خانگی و ارتقای امنیت شغلی، ظرفیتهای بینظیر این قشر را شکوفا کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، احمد میدری روز سه شنبه در مراسم تجلیل از زنان کارگر نمونه از نقش کلیدی زنان در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور سخن گفت و با قدردانی از روحیه خلاقانه زنان ایرانی، اظهار داشت: کارگران نمونه منتخب در مراسم امروز نشاندهنده قدرت مدیریتی و خلاقیت زنان ایرانی است.
وی در ادامه به ویژگیهای تاریخی هنرها و تولیدات زنان ایرانی اشاره کرد و افزود: فرش ایران یکی دیگر از نمادهای خلاقیت و سختکوشی زنان ایرانی است. این هنر، نشاندهنده نقش زنان ما در طول تاریخ، بهویژه در تولید، صنعت و تربیت نسلهای آینده بوده است. زنان ایرانی در هر گوشه کشور، با ابتکار و تلاش خود، ظرفیتهای کشور را گسترش دادهاند.
وزیر تعاون با اشاره به مشکلات زنان کارگر و کارمند، به نقش دشوار و چندبعدی آنان در محیط کار و خانواده پرداخت و اظهار داشت: زنان کارگر و کارمند در ایران علاوه بر ساعات طولانیکاری، مسئولیتهای فراوانی در خانه دارند؛ از همسرداری و فرزندپروری تا مدیریت خانه. این فشار مضاعف، فرسودگی جسمی آنان را بیشتر کرده است.
وی تصریح کرد: زنان غربی در محیط کاری، به شکلی شیک وارد بازار کار شدند و کار خانه به بخشهای بیرونی سپرده شد، اما زنان ایرانی همچنان بار دو وظیفه را بر دوش دارند، که این امر نیازمند رسیدگی ویژه است.
تقویت نقش مادرانه و اجتماعی زنان
میدری با بیان اینکه نقش زنان فقط به برابری جنسیتی خلاصه نمیشود، خاطر نشان کرد: در کشورهای غربی، زنان ابتدا برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی مانند الکلیسم وارد میدان شدند. نخستین حرکت آنان، مهار رفتارهای غیر اخلاقی در خانواده بود. این نقش مادرانه، در کشورهای پیشرفته مانند هلند نیز منجر به تغییرات اساسی شد.
وی ادامه داد: بهطور مثال، مادران پیشگام هلند در دهه ۱۹۷۰، برای کاهش تصادفات و حفظ امنیت کودکان، تحولی در شهرسازی و خیابانها ایجاد کردند. چنین نقشهایی در ایران نیز باید تقویت شوند؛ از کاهش ایمنی شغلی گرفته تا حوادث ناشی از کار، نیازمند همراهی و جنبش مادرانه زنان هستیم.
وزیر تعاون با تاکید بر ضرورت حمایت از زنان در مشاغل خانگی، به تلاشهای وزارت تعاون در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: مشاغل خانگی و خرد، یکی از مهمترین ظرفیتهایی است که میتواند تحول اقتصادی را رقم بزند. سال گذشته، ۵۰ درصد بودجه این حوزه اختصاص یافت و در نشستهایی با نمایندگان مجلس، از جمله دکتر پزشکیان، راهکارهایی برای تسهیل فعالیت زنان در مشاغل خانگی ارائه شد.
وی تصریح کرد: زنان ایرانی، با خلاقیت و نوآوری خود میتوانند بسیاری از چالشها را برطرف کنند و ما موظفیم از تلاش آنان در خانه و جامعه حمایت کنیم.
میدری با تاکید بر نقش حیاتی زنان در توسعه ایران، اضافه کرد: بدون حمایت و همگامی زنان، حرکتهای دولت و بخش خصوصی در بسیاری از مسائل اجتماعی و اقتصادی موفق نمیشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: ما باید نقش زنان، چه در خانه و چه در جامعه، را به رسمیت بشناسیم و با همراهی آنها، مسیرهای موجود را تغییر دهیم. هر حرکتی که به سمت توسعه پایدار باشد، بدون حضور فعال زنان نتیجهبخش نخواهد بود.
source