سخنگوی علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان به دلیل نزدیکی با مرزهای شرقی در معرض خطر بیشتر سرخک قرار دارند، گفت: این بیماری خطرناک، اما قابل پیشگیری است.
به گزارش تسنیم، سعید صحبتی، درباره شیوع بیماری سرخک و راهکارهای پیشگیری از آن گفت: خبر خوب این است که ما ابزار بسیار مؤثر، ساده و کمهزینهای برای کنترل سرخک در اختیار داریم و آن چیزی نیست جز تکمیل برنامه واکسیناسیون؛ از خانوادهها درخواست دارم که نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود اهتمام جدی داشته باشند.
وی افزود: کودکانی که واکسن سرخک و سایر واکسنهای برنامه ملی را به موقع دریافت کردهاند، با ضریب ایمنی بالای 99 درصد، در برابر این بیماری مقاوم هستند و جای نگرانی برای آنها وجود ندارد اما کودکانی که واکسیناسیون ناقص داشته یا اصلاً واکسن نزدهاند، در برابر ویروس آسیبپذیرترند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه ویروس سرخک از طریق هوا، عطسه و سرفه به راحتی منتقل میشود و کودکان واکسینه نشده در معرض بیشترین خطر قرار دارند، گفت: مهاجرتها و رفتوآمدهای اتباع خارجی میتواند به انتقال ویروس منجر شود؛ سال گذشته در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان مواردی از بیماری سرخک گزارش شده که جای نگرانی دارد و این موارد باید کنترل شود.
صحبتی اظهارداشت: سرخک یکی از مسریترین و واگیردارترین بیماریهای ویروسی در جهان است که در گذشته به عنوان یکی از مهمترین علل مرگ و میر کودکان شناخته میشد؛ این بیماری ویروسی تبدار عمدتاً در کودکان زیر 5 سال بروز میکند، اما گاهی در بزرگسالان نیز مشاهده میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با بیان اینکه علائم ابتدایی سرخک شبیه به یک سرماخوردگی ساده است، گفت: تب خفیف، آبریزش بینی، قرمزی و اشکریزش چشمها و سرفه از نشانههای اولیه سرخک هستند و پس از حدود یک هفته، بثورات پوستی به صورت دانههای قرمز رنگ و ریز، به تعداد زیاد در سراسر بدن ظاهر میشود.
صحبتی با اشاره به اینکه دوران این بیماری یک تا دو هفته طول میکشد و در بسیاری از موارد بهبود مییابند، افزود: اما این بیماری گاهی میتواند عوارض جدی و گاه کشنده نیز ایجاد کند؛ در گذشته سرخک یکی از مهمترین علل مرگ کودکان بوده، اما خوشبختانه با اجرای برنامههای واکسیناسیون گسترده در سطح دنیا و کشور ما، میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری به شدت کاهش یافته است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ادامه داد: با این وجود، همچنان در جهان سالانه نزدیک به 10 هزار کودک زیر پنج سال جان خود را بر اثر این بیماری از دست میدهند و در کشور ما نیز در سالهای اخیر، موارد سرخک بیش از حد انتظار گزارش شده است.
وی یکی از دلایل افزایش موارد سرخک را موقعیت جغرافیایی استانهای شرقی کشور دانست و تصریح کرد: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان به دلیل همجواری و نزدیکی با مرزهای شرقی و کشورهایی که واکسیناسیون در آنها به طور کامل انجام نشده و سطح ایمنی کودکان پایین است، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
source