Wp Header Logo 2881.png

آرمان امروز- سعید رضائی: چندی پیش تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین فرماندهی انتظامی و وزارت آموزش و پرورش با هدف توسعه همکاری‌های آموزشی، اجتماعی و فرهنگی امضا شد. در ابتدا این تفاهم‌نامه به شکلی بود که واکنش‌های بسیاری را به همراه داشت که بسیاری از آنها شدید بود و آموزش و پرورش را هدف قرار می‌دهد، مثلا سوال اصلی این بود که در این شرایط و با توجه به اتفاقات چند سال گذشته، آیا پای پلیس به مدارس باز می‌شود؟ و… صحبت های وزیر آموزش و پرورش نیز به این موضوع دامن زد که گفته بود: «با افتخار سرباز سردار رادان هستم» در همان روزها و افزایش انتقادها، وزارت آموزش و پرورش، متن این تفاهم نامه را منتشر کرد، اتفاقی که در بسیاری از کشورهای دنیا رخ می دهد و پلیس مسئول تامین امنیت دانش آموزان در مدارس ابتدایی و مدارس دخترانه را برعهده دارد. اما آنچه که به این حواشی دامن می زد این بود که آیا نیروی انتظامی تعداد نیرو به اندازه مدارس ایران را دارد؟
بد نیست به مفاد مهم این تفاهم نامه نگاهی بیندازیم. طراحی‌ و اجرای‌ فعالیت‌های‌ فرهنگی‌ و آموزشی‌ در زمینه‌ توسـعه‌ انضـباط اجتمـاعی‌ و پیشـگیری‌ از آسیب‌های‌ اجتماعی‌ در جامعه‌ دانش‌آموزی‌ به‌ منظور توسعه‌ و تعمیق‌ همیاران پلیس‌، همکاری‌ در تولید منابع‌ آموزشی‌ برای‌ آموزش بهینه‌ و توانمندسازی‌ دانش‌آموزان متناسب‌ با دوره های‌ تحصیلی‌ و والدین‌، همکاری‌ اثربخش‌ متقابل‌ با شبکه‌ آموزشی‌ دانش‌آموزی‌ (شاد) و برگزاری‌ کارگاه های‌ آموزشی‌ در زمینه‌ پیشگیری‌ از آسیب‌های‌ اجتماعی‌ و رفتارهای‌ مخاطره آمیز برای‌ مربیان، دانش‌آموزان و اولیای‌ آنان در حوزه اجتماعی‌ و فرهنگی‌ از جمله جزئیات در این تفاهمنامه همکاری است. در این تفاهم‌نامه آمده است: همکاری‌ در اجرای‌ طرح نظام مراقبت‌ اجتماعی‌ دانش‌آموزان (نماد)، استفاده از امکانات و ظرفیت‌های‌ متقابل‌ رسانه‌ای‌ در راستای‌ آگاه سازی‌، اطلاع رسانی‌ و جلب‌ مشارکت‌ کارکنان اداری‌ و آموزشی‌، دانش‌آموزان و اولیای‌ آنان و همکاری‌ در تهیه‌ و تولید بسته‌های‌ (فرهنگی‌) هنری‌ در راستای‌ آمـوزش روزآمـد اولیـا و مربیـان در سطح‌ کشور از مهم‌ترین موضوعات این تفاهم‌نامه است. در ماده یک این تفاهم‌نامه این اهداف در نظر گرفته شده است: ترویج، توسعه نظم و انضباط اجتماعی، تقویت امنیت وسلامت اجتماعی دانش آموزان وکادر آموزشی، تلاش در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نوپدید و رفتارهای مخاطره‌آمیز، توسعه خدمات مشاوره‌ای و مددکاری اجتماعی برای مربیان، دانش آموزان و اولیای آنان، همکاری در برقراری امنیت و پیشگیری از وقوع آسیب و جرم با مشارکت و همفکری کارشناسان طرفین براساس رویکرد جدید سیاست گذاری اجتماعی.

همکاری پلیس و آموزش و پرورش موضوع جدیدی نیست
دیروز (۹ اردیبهشت) علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری خود به این ابهامات پاسخ داد و گفت: « این تفاهم نامه در گذشته هم بوده و چیز جدیدی نیست. متن تفاهم نامه منتشر شد و در متن آن هیچ مغایرت قانونی وجود ندارد و همکاری پلیس با وزارت آموزش و پرورش تا قبل از در ورود به مدرسه است. باید بپذیریم که مجرمان نباید در نزدیکی مدارس حضور داشته باشند و با استفاده از ظرفیت پلیس در اطراف مدارس یک فضای سالم باید داشته باشیم. این تفاهم نامه به هیچ وجه به معنای حضور پلیس در مدرسه نیست. پلیس و آموزش و پرورش در گذشته تجارب موفقی را در طرح همیاران پلیس داشتند و دانش آموزانی که در این طرح شرکت می‌کردند خود را ضابط نظم و تذکر به والدین در هنگام جرائم رانندگی می‌دانستند و این موضوع باعث آموزش نظم و رعایت قوانین به دانش‌آموزان می‌شد. تفاهم نامه با پلیس بیشتر با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان در اطراف مدارس بود چون آموزش و پرورش در بیرون از مدرسه امکان کنشگری
ندارد. این تفاهم نامه با هدف کنترل آسیب‌های اجتماعی، پیشگیری از آن و کمک به دانش‌آموزانی بود که آسیب دیده هستند. همگی ما اجزای یک سیستم حکمرانی هستیم و قرار است با همراهی یکدیگر خدماتی را برای ارتقای سلامت و آرامش شهروندان بدهیم.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در دنیایی که زندگی می‌کنیم اگر دانش‌آموزان در برابر آسیب‌های اجتماعی قوی نباشند دچار مشکل خواهند شد گفت: وزارت آموزش و پرورش از زمان روی کار آمدن این دولت ۲۵ جلسه نماد به ریاست شخص وزیر آموزش و پرورش برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه خط تلفن ۱۵۷۰ برای کمک به دانش‌آموزان راه‌اندازی شده است افزود: برای افزایش مهارت‌های معلمان، افزایش نیروهای مشاور، استفاده از ظرفیت‌های تربیت‌بدنی و … یک برنامه کاملا مدونی تدوین شده و هر هفته به ریاست وزیر جلسه‌ای در این باره برگزار می‌شود و موضوع آسیب‌های اجتماعی رصد و پایش می‌شود تا پیشگیری و اقدامات مداخله‌ای لازم صورت گیرد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *