Wp Header Logo 58.png

آرمان امروز : برخی اخبار حاکی از رسوب حدود ۱۴۰ هزار کانتینر برای مدتی بیش از ۳ ماه در بندر شهید رجایی است. بدیهی است که این حجم از انباشت کالا در این بندر در شرایط عادی موجب هزینه‌های هنگفتی برای نگهداری و انبارداری و همچنین استهلاک سرمایه می‌شود.
اما در شرایط خاص مانند حادثه انفجار بندر شهید رجایی بدیهی است که انبار کانتینر‌ها یکی از عوامل افزایش خسارات مالی و جانی بود. با توجه به آن که در شرایط بحران امکان کسب اطلاع از محتویات کانتینر‌ها وجود ندارد، به راحتی دپو این حجم از اموال دسته بندی نشده می‌تواند هر عملیات امدادی را مختل و خسارات را به شدت افزایش دهد. رسوب کالا در بندر شهید رجایی یک مشکل چندوجهی است که دلایل متعددی دارد. از مهم‌ترین این دلایل می‌توان به بروکراسی پیچیده اشاره کرد که فرآیند‌های ترخیص کالا در گمرک را بسیار طولانی و پیچیده کرده است. این بروکراسی شامل مراحل مختلف اداری، ارائه مدارک متعدد و بازرسی‌های گوناگون است. این پیچیدگی‌ها باعث تاخیر در ترخیص کالا می‌شوند. اختلاف نظر در ارزش‌گذاری کالا نیز از دیگر عواملی است که گاهی اوقات بین گمرک و شخص واردکننده در مورد ارزش کالا‌های وارداتی اختلاف نظر وجود دارد که منجر به توقف ترخیص و رسوب کالا می‌شود. از سوی دیگر تغییرات مکرر در قوانین و مقررات نیز باعث ایجاد چالش در سیستم ترخیص کالا شده است. تغییرات مداوم در قوانین و مقررات گمرکی و تجاری می‌تواند باعث سردرگمی واردکنندگان و بروز مشکلات در فرآیند ترخیص کالا شود که در ادامه می‌توان به کمبود نقدینگی در این بخش اشاره کرد. بسیاری از واردکنندگان به دلیل مشکلات مالی و کمبود نقدینگی، قادر به پرداخت تعرفه‌ها و هزینه‌های گمرکی نیستند و همین امر باعث رسوب کالا می‌شود.
اما دلیل رسوب این حجم از کانتیر‌ها در محوطه بندر چیست؟ چرا با گذشت ۳ الی ۴ ماه از ورود این اموال آنها همچنان در بندر بلاتکلیف رها شده بوده‌اند؟
رضا رستمی، رئیس کمیسیون ترانزیت و حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران در این خصوص به اقتصاد ۲۴ گفت: بدیهی است که سیستم حمل و نقل کشور به محض ترخیص کالا و طی تشریفات گمرکی آمادگی انتقال بار به تمام نقاط کشور را دارد، اما خارج نشدن هر کالایی از بندر به معنای مشکلی در طی مراحل تشریفات گمرکی است. وی ادامه داد: آمار ۱۴۰ هزار کانتینر متوقف شده در بندر را نمی‌توان تایید کرد، اما متاسفانه تعدادی کانتینر برای زمانی در حدود ۳ الی ۴ ماه در بندر شهید رجایی باقی مانده بود و تعداد دقیق این کانتینر‌ها باید از سوی گمرک اعلام شود. نکته مهم این است که این کانتینر‌ها قطعا دچار مشکلاتی در زمینه تشریفات گمرکی بوده‌اند. رستمی تاکید کرد: کانتینر‌هایی که در محل بندر شهید رجایی رسوب کرده بودند، قطعا دچار مشکلاتی در زمینه گمرکی بوده‌اند که نتوانستند مجوز ترخیص را دریافت کنند؛ چرا که اگر مجوز ترخیص داشتند زمینه برای انتقال و حمل آنها به مقصد بلافاصله فراهم می‌شد و از منطقه خارج می‌شدند. رئیس کمیسیون ترانزیت و حمل و نقل اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: گمرک اطلاعات دقیق زمان ورود کانتینر و مشکلات اسناد و دلایل ماندگاری را در اختیار دارد؛ از این رو به نظر می‌رسد که این سازمان باید در خصوص دلایل ماندگاری کانتینر‌ها اطلاع رسانی کند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *