Wp Header Logo 152.png
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، سخنرانان این نشست با تأکید بر جایگاه امت و امام در حکمرانی اسلامی، بر ضرورت تحقق وحدت مسلمانان، بهره‌گیری از ظرفیت‌های دینی همچون حج ابراهیمی، و مقابله هوشمندانه با استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی تأکید کردند.

در این نشست دکتر حسین کنعانی‌مقدم (کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین فلاحی (استاد حوزه و دانشگاه و نماینده سابق مجلس)، دکتر حسین رویوران (کارشناس ارشد مسائل منطقه و استاد دانشگاه) و دکتر محمد شاهدی به عنوان دبیر نشست به ایراد سخن پرداختند.

دکتر حسین کنعانی‌مقدم اظهار داشت: باید به مدل ولایت در حکمرانی اسلامی توجه کنیم. ولایت و امامت، مدل اسلامی ماست که حضرت امام خمینی(ره) نیز بر اساس آن، مدل حکمرانی را ترسیم کردند. ولایت فقیه در همین چارچوب است و بر مبنای دین و اسلام، ولایت فقها را در حکمرانی مشروع می‌داند. امام راحل فرمودند: اگر مسلمانان جهان هر کدام یک سطل آب بریزند، صهیونیست‌ها را آب می‌برد. این بیان نشان‌دهنده ضرورت وحدت جهان اسلام است.

وی ادامه داد:تا زمانی که امت اسلامی حول محور امامت شکل نگیرد، امام تنها می‌ماند، چنانکه در زمان حضرت علی(ع) شاهد آن بودیم.مدل امت و امام، نه‌تنها در سطح کشور، بلکه در نظم جهانی باید شکل بگیرد. مناسکی چون حج نمونه‌ای از وحدت و انسجام مسلمانان است اما این مناسک باید به حل مشکلات جهان اسلام کمک کند. پیام‌های حج مقام معظم رهبری، به‌ویژه هشدار به سران کشورهای اسلامی در خصوص غفلت از غزه و فلسطین، در همین راستاست.

کنعانی‌مقدم اظهار داشت:آیات متعددی در قرآن بر امت‌سازی و وحدت تأکید دارند؛ همچون آیه واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا. این حبل‌الله در تفاسیر امام و امامت دانسته شده است. قدرت امت اسلامی در جمع و انسجام است. یدالله مع الجماعه؛ قدرت نظام بین‌الملل متکی به مردمی است که متحد باشند، نه متفرق.

وی افزود:نظام حکمرانی ما باید بر اساس مدل امت و امام در داخل کشور نهادینه شود و به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل گردد. روز قدس، ۲۲ بهمن، حج، اربعین، عید غدیر، همگی مناسبت‌هایی برای تبیین این مدل و تقویت جهاد تبیین هستند. حضور مردم در این مناسبت‌ها می‌تواند به کمک‌های مؤثر به مردم فلسطین و مظلومان منجر شود.

دکتر حسین رویوران هم  در سخنان خود با اشاره به مفهوم امت اسلامی گفت:اسلام امت را به عنوان یک شهروند اسلامی تعریف می‌کند. در تاریخ می‌بینیم که انصار دارایی‌های خود را با مهاجرین تقسیم کردند؛ این اوج ایثار است. نخستین مبنای امت اسلامی وحدت است که قرآن کریم بر آن تأکید کرده است: إِنَّ هذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ.

وی ادامه داد:وحدت امت اسلامی قدرت می‌آورد و حج یکی از بزرگ‌ترین جلوه‌های این وحدت است. امام خمینی(ره) تلاش کرد حج ابراهیمی را احیا کند تا ابزاری در خدمت امت اسلامی باشد، اما متأسفانه در سال ۶۶ ایران مورد هجوم قرار گرفت و بسیاری از حجاج به شهادت رسیدند. این نشان‌دهنده رویارویی جریان اصیل دینی با جریان‌های قدرت‌طلب است.

رویوران تأکید کرد:حج یک ریاضت است که لذت بندگی، احسان و همبستگی را به انسان می‌دهد؛ اما متأسفانه ما در ارائه این معنا به مردم ضعیف عمل کردیم. غرب لذت را به ابتذال کشیده اما ما باید لذت بندگی را تعریف کنیم. حرکت جوانان غربی در حمایت از غزه نشان می‌دهد غرب دچار بحران شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمدحسین فلاحی نیز گفت:حج ابراهیمی بزرگ‌ترین گردهمایی مسلمانان است که از مذاهب مختلف و کشورهای گوناگون حضور می‌یابند. این مراسم باید به بستری برای احیای رسالت سیاسی اسلام و مقابله با استکبار تبدیل شود.

وی افزود:حج و عید قربان ظرفیت‌های بزرگی برای توجه به مظلومان دارند. غدیر بزرگ‌ترین عید مسلمانان است اما نباید از مردم مظلوم غزه غافل شویم. در کنار جشن‌ها باید به مظلومانی که محتاج‌اند فکر کنیم. امروز حقوق بشر غربی نابود شده و شرم بر کسانی که دم از حقوق بشر می‌زنند و در برابر جنایات صهیونیست‌ها سکوت می‌کنند. مسلمانان خود باید برای نجات فلسطین اقدام کنند.




انتهای پیام/

 

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *