محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از سفر به لبنان و همچنین شرکت در اجلاس IPU در ژنو سوئیس به تهران بازگشت.
محمد باقر قالیباف سه شنبه شب ۲۴ مهر ۱۴۰۳ پس از بازگشت از ژنو، در تشریح دستاوردهای شرکت در اجلاس اتحادیه بین المجالس (IPU) افزود: در سفر به بیروت پیام حمایت ایران را به ملت شجاع غزه و لبنان ابلاغ کردم و هر تصمیمی که ملت و دولت لبنان بگیرد، جمهوری اسلامی ایران از آن حمایت میکند.
قالیباف ادامه داد: با وجود شهادت فرماندهان بزرگی چون سید حسن نصرالله، جبهه مقاومت با سرعت باور نکردنی خود را بازسازی کرده است.
وی خاطر نشان کرد: بعد از بازدید از مناطق آسیبدیده بیروت، عازم ژنو شدم و همه تلاشم این بود که پیام مظلومیت و اقتدار لبنان، جبهه مقاومت و غزه را به جهانیان برسانم.
وی تصریح کرد: در نشستهای جانبی که در نشست کشورهای اسلامی در روز اول برگزار شد، مطالب مؤثری گفته شد که تأثیرات رسانهای جدی در سطح جهانی داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نشستی نیز با رؤسای مجالس آسیایی برگزار شد که گفتوشنود و موضعگیریهای خوبی وجود داشت.
قالیباف گفت: در نشست نهایی IPU که رؤسای همه مجالس حضور داشتند، گزارشی از بیروت داده و مواضع گفته شد. کشورهای اسلامی و برخی کشورهای غیراسلامی از قاره آفریقا و آمریکای جنوبی مواضع خوبی داشتند.
وی افزود: این سفر، سفر خوبی بود و آثار خوبی در افکار عمومی در سطح جهانی و مجامع بینالمللی در سطح پارلمانها گذاشت.
بازگرداندن سه قطعه کاشی ۸۰۰ ساله به کشور
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با هماهنگیهای سفارت ایران سه قطعه کاشی لعابداده متعلق به ۸۰۰ سال قبل از میلاد به ایران بازگردانده شد. این کاشیها توسط افرادی هدیه داده شده بود
قالیباف خاطر نشان کرد: این کاشیها منقش به حیوانات محیط زیست طبیعی ایران است که بسیار جالب و ارزنده است که تقدیم میراث فرهنگ و گردشگری خواهد شد.
وی گفت: این کاشیها میتواند برای نشان دادن قدمت و تمدن ایرانی مؤثر باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قبل از ژنو، سفری به بیروت داشتیم تا این پیام را به ملت و مسئولان لبنان و غزه و جبهه مقاومت منتقل کنیم که مردم ایران و همه امت اسلامی حامی و پشتیبان آنها هستند.
قالیباف ادامه داد: علاوه بر بازدید از مناطق بمباران شده، با مردم و گروههای فلسطینی دیداری انجام شد. همچنین ملاقاتهایی با مقامات رسمی این کشور داشتیم.
وی گفت: حتماً حمایتهای بشردوستانه خود را ادامه خواهیم داد و پیغام مردم ایران که حامی مقاومتی لبنان هستند را به اطلاع آنها رساندیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در زمینه پشتیبانیهای لازم از یک میلیون آواره که بعد از بمباران بهوجود آمد، صحبتهایی انجام شد.
قالیباف اظهار داشت: در زمینه سیاسی این پیغام به آنها رسانده شد که هر تصمیمی دولت، ملت و مجلس لبنان و مقاومت بگیرند، جمهوری اسلامی ایران از آن حمایت میکند.
وی تاکید کرد: با شهادت سید حسن نصرالله و برخی فرمانداران مقاومت، آسیب روحی به جبهه مقاومت وارد شد اما با قدرت، شجاعت و سرعت غیرقابل تصوری خود را بازسازی کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برای امت اسلامی این پیغام را دارم که مردم لبنان محکم و مستحکم هستند و اوج وحدت بین گروهها و مردم لبنانی و فلسطینی و دولت آنها برقرار است.
رئیس مجلس شورای اسلامی عصر شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ پس از حضور در لبنان و دیدار با مقامات این کشور برای شرکت در اجلاس بینالمجالس جهانی(IPU) عازم ژنو شد.
قالیباف در جریان این سفر ضمن ایراد سخنرانی در صدوچهلونهمین مجمع بینالمللی اتحادیه بینالمجالس جهانی(IPU) و مجمع اتحادیه بین المجالس اسلامی(PUIC) با با رؤسای مجالس ملی امارات، الجزایر، آذربایجان، عراق، ترکیه و زیمبابوه و رئیس دورهای اتحادیه بین المجالس (IPU) نیز دیدار و گفت و گو کرد.
رئیس قوه مقننه ضمن اظهار نظر در خصوص موضوع اصلی این دوره از اجلاس که پیرامون استفاده از هوش مصنوعی بود، مسأله جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان را محور سخنرانیها و دیدارهای خود قرار داد و از پارلمانهای کشورهای حاضر خواست اقدام عملیاتی علیه جنایات این رژیم صورت داده و مسیری امن برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مناطق جنگ زده باز کنند.
قالیباف پیش از حضور در ژنو، سفر یکروزه ای به بیروت داشت و از نزدیک از مناطق جنگ زده بازدید کرد و در جریان اوضاع قرار گرفت و پس از چند دیدار با مقامات لبنانی، در نهایت به سمت ژنو حرکت کرد تا پیام جنگ زدگان و آوارگان را در این اجلاس بین المللی به گوش جهانیان برساند.
source