Wp Header Logo 640.png

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: از زمان نخستین موشک‌باران ایران بر اسرائیل در آوریل ۲۰۲۴ تاکنون بیش از ۳۰ اسرائیلی به اتهام همکاری با اطلاعات ایران متهم شده‌اند.
در بسیاری از موارد، تماس‌ها با پیام‌های ناشناس آغاز شد که در ازای اطلاعات یا کارهای کوچک پول پیشنهاد می‌دادند. پرداخت‌ها سپس به تدریج و در ازای درخواست‌های خطرناک‌تر افزایش می‌یافت.
بر اساس اسناد دادگاه، موج تلاش‌های جاسوسی ایران در سال گذشته دستاورد چندانی نداشت و نتوانست به آرزوی تهران برای انجام ترورهای سطح بالای مقامات اسرائیلی جامه عمل
بپوشاند.
روزنامه گاردین در این مورد می‌نویسد با این حال آنقدر اسرائیلی حاضر بودند مأموریت‌های کوچک را انجام دهند که این کارزار جاسوسی ممکن است در عمل در حکم نوعی «جمع‌سپاری داده‌ها» برای شناسایی سایت‌های راهبردی بوده باشد، سایت‌هایی که بعداً به هدف موشک‌های بالستیک ایران بدل شدند.
این فرآیند معمولاً با پیامکی از یک فرستنده ناشناس آغاز می‌شد. گاردین می نویسد در یکی از این پیام‌ها از فرستنده‌ای به نام «news agency» (خبرگزاری) پرسیده شده: «آیا درباره جنگ اطلاعاتی دارید؟ ما آماده خرید آن هستیم.» پیام دیگری از طرف نام کاربری «Tehran-Quds» برای یک شهروند فلسطینی-اسرائیلی، صریح‌تر بود و می‌گفت: «قدس آزاد مسلمانان را متحد می‌کند. اطلاعاتی درباره جنگ برای ما بفرست.»
پیام حاوی لینکی به اپلیکیشن تلگرام بود که در آنجا گفتگوی تازه‌ای آغاز می‌شد و طی آن گاه فردی با نام عبری پیشنهاد پول در ازای مأموریت‌هایی ظاهراً ساده می‌داد.
اگر گیرنده علاقه نشان می‌داد، به او توصیه می‌شد حساب پی‌پال و اپی برای دریافت ارز دیجیتال راه‌اندازی کند.
در مورد یکی از مظنونانی که ۲۹ سپتامبر دستگیر شد، نخستین مأموریت این بود که به پارکی برود و بررسی کند آیا یک کیف سیاه در نقطه خاصی دفن شده یا نه، با وعده پرداختی نزدیک به هزار دلار آمریکا. کیفی پیدا نشد و فرد فیلمی فرستاد تا این موضوع را ثابت کند.
بعدها مأموریت‌های دیگری به او داده شد، مثل پخش تراکت، چسباندن پوستر یا اسپری‌نویسی شعارهایی علیه بنیامین نتانیاهو، مانند «همه با هم علیه بی‌بی» (لقب نتانیاهو)، «بی‌بی حزب‌الله را اینجا آورد» یا «بی‌بی =هیتلر».
مرحله بعدی گرفتن عکس بود. یک اسرائیلی با اصالت آذری برای عکاسی از تأسیسات حساس در سراسر کشور استخدام شد و ظاهراً این کار را به یک «کسب‌وکار خانوادگی» تبدیل کرد، و بستگانش از تأسیسات بندری حیفا (که بعدها در جنگ ۱۲روزه هدف موشک‌های ایران قرار گرفت)، پایگاه هوایی نواتیم در نقب (که در اکتبر هدف حمله قرار گرفت)، سامانه‌های دفاع موشکی گنبد آهنین در سراسر کشور و مقر اطلاعات نظامی گلیلوت در شمال تل‌آویو عکس گرفتند.
همان فردی که برای یافتن کیف سیاه رفته بود، مأمور شد از خانه یک دانشمند هسته‌ای در مؤسسه وایزمن عکس بگیرد. این مرکز علمی برتر اسرائیل مورد علاقه شدید ایران بود. در ۱۵ سال منتهی به این جنگ، پنج دانشمند هسته‌ای ایرانی به دست موساد کشته شدند. در این نبرد طولانی بر سر اینکه آیا اسرائیل انحصار سلاح هسته‌ای در خاورمیانه را حفظ خواهد کرد یا نه، تهران می‌خواست تلافی کند.
ایران در جریان جنگ ۱۲روزه مؤسسه وایزمن را با موشک‌های بالستیک هدف قرار داد و به نظر می‌رسد عکس‌های گرفته‌شده توسط عواملش به نشانه‌گیری کمک کرده باشد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *