Wp Header Logo 995.png

آرمان امروز : «مسعود پزشکیان» در یکسال گذشته از عمر دولت چهاردهم با تدابیری که در شرایطی بحرانی به خرج داد، سربلند ظاهر شد و این از نشانه‌های ثمره وفاق و همگرایی است که نهال آن در تیرماه سال گذشته با حضور مردم در پای صندوق های رای کاشته شد.
۱۵ تیرماه سال گذشته مسعود پزشکیان با رأی اثرگذار مردم به‌عنوان نهمین رئیس‌جمهور اسلامی ایران انتخاب شد. او از همان روزهای نخست که سکانداری مدیریت اجرایی کشور را برعهده گرفت با چالش‌ها و بحران‌های متعددی روبه‌رو شد که از مهم‌ترین آنها ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران پس از برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونی علیه ایران اسلامی در هفته پایانی خرداد پرحادثه بود.
در تمامی روزهای سختی که بر کشور گذشت، دولتی‌ها با محوریت و ریاست پزشکیان با گفتمان و شعار وفاق و انسجام ملی و تدابیری که اتخاذ کردند، اجازه ندادند ایران با چالش مواجه شود.
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس‌جمهور ۸ تیرماه در گفت‌وگو با تلویزیون ایرنا، در تشریح برنامه‌ها و اقدامات دولت چهاردهم در ایام جنگ تحمیلی گفت: با نهادهای نظارتی از ابتدای تشکیل دولت در چارچوب ستاد تنظیم بازار جلسات مشترکی داشتیم و با آنها همفکری می‌کردیم و خوشبختانه یک اجماع از نظر وظایف میدانی داشتند که دوباره‌کاری و موازی‌کاری نکنیم، هیئت‌های نظارتی هم خوب درخشیدند و نظارت بر بازار با رویکرد حل مشکل را داشتند. می‌دانستیم که ممکن است موارد خاص تخلفاتی انجام بگیرد که باید برخورد کنیم، ما برخورد را هم رد نکردیم و سازمان تعزیرات هم فعال بود. موضع این بود که با دوستی و حل مشکل مسئله را پیش ببریم.
رئیس‌جمهور پزشکیان نیز از همان روزی که ردای ریاست جمهوری را برتن کرد می‌دانست چه مسئولیت سنگینی را برعهده گرفته است. از این رو با تکیه بر همدلی و پرهیز از تفرقه و اختلاف در روزهای نخست جنگ، خود وارد میدان شد و سه اقدام را در دستور کار قرار داد. اول با مسئولان و روسای سایر کشورها تلفنی گفت‌وگو و برحق دفاع مشروع و قانونی ایران در قبال تجاوز صهیونیست‌ها تاکید کرد. دومین برنامه او مدیریت و نظارت میدانی و در صحنه بر عملکرد دستگاه‌های اداری و اجرایی بود.
نظارت‌های میدانی‌اش را تعطیل نکرد و به صورت مستمر و روزانه دستورات لازم را به اعضای کابینه می‌داد؛ در اجتماع پرشور و خودجوش مردم و مراسم تشییع شهدای اقتدار وطن حضور یافت و از برخی مناطق و منازل هدف قرار گرفته شده در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در تهران، بازدید کرد. در ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، رئیس‌جمهور با حضور در سه استان آذربایجان شرقی، اردبیل و گیلان، علاوه بر شرکت در مراسم مذهبی و عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی، به صورت میدانی از وضعیت پروژه‌های اولویت‌دار این مناطق بازدید و مسائل اجرایی، عمرانی و زیرساختی را از نزدیک بررسی کرد. این سفرها که در چارچوب برنامه‌های غیررسمی و سرزده دکتر مسعود پزشکیان انجام شد، با هدف ارزیابی وضعیت استان‌ها، تعامل نزدیک با مدیران استانی و بررسی پیشرفت طرح‌های کلان توسعه‌ای در منطقه شمال‌غرب کشور صورت گرفت.
سومین اقدام وی در سفر به جمهوری آذربایجان، برای شرکت در اجلاس اکو صورت گرفت. در جریان این سفر که بازتاب های رسانه ای و اظهارات متفاوت موافقان و مخالفان را به همراه داشت، رئیس قوه مجریه در دیدار با همتای آذربایجانی خود گفت: رژیم صهیونیستی در محاسبات خود حساب ویژه‌ای برای به خیابان آمدن مردم ایران درنتیجه حملات خود باز کرده بود، اما حمایت یکپارچه اکثریت مردم ایران از کشورشان و پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح توطئه‌های رژیم صهیونیستی را بی‌اثر کرد.
در زمان جنگ تحمیلی در تجمع مردمی واقع در میدان انقلاب حضور یافت. در مراسم تشییع شهدای اخیر هم شرکت کرد تا بگوید به عنوان خادم مردم در کفِ میدان دیده می‌شود و از هیچ تهدیدی هراس ندارد و در کنار مردمش است، از این رو اگر نقدی هم می‌خواهد بیان شود باید منصفانه و به دور از غرض ورزی و کینه باشد.
در همین راستا، احسان صالحی دبیر شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «یک سال پس از انتخابات ریاست جمهوری، می‌توان به سیاست‌ها، اولویت‌ها و اقدامات دولت نگاه های حمایتی یا انتقادی داشت اما نمی‌توان چشم بر این واقعیت بست که در جنگ اخیر، رئیس‌جمهور شجاعانه در میدان بود و با اداره دولت و تأمین نیازهای کشور، نقش مهمی در شکست پروژه دشمن ایفا کرد.»
اکنون حساب کنید، اگر در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم «مسعود پزشکیان» انتخاب نمی‌شد و انسجام و وفاق ملی امروز در جامعه را شاهد نبودیم، چه چشم اندازی برای ایران رقم می‌خورد؟
عبدالرضا خزایی تحلیل گر مسائل سیاسی در یادداشتی با عنوان «یک سال، یک رئیس‌جمهور و ده‌ها چالش سرنوشت‌ساز» که در پایگاه اطلاع رسانی مسعود پزشکیان منتشر شد به این پرسش پاسخ داد و نوشت: بی‌شک، نبود او در رأس قوۀ مجریه، فضای سیاسی کشور را به گونه‌ای متفاوت رقم می‌زد. در سال‌های پیش از دولت چهاردهم، سیاست‌های محدودکنندۀ گسترده در آزادی‌های مدنی و فشارهای اقتصادی، نارضایتی عمومی را افزایش داده بود. در چنین وضعیتی، غیاب مدیری مانند پزشکیان که با رویکردی معتدل و تلاش برای همگرایی میان جناح‌های مختلف، قدم در عرصه گذاشت، می‌توانست به تداوم یا حتی تشدید وضعیت کنونی بیانجامد. / ایرنا

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *