Wp Header Logo 1242.png

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: در ادامه اظهار‌نظرات در‌مورد شروط مذاکره، مشاور رهبری گفت که «غنی‌سازی از خطوط قرمز ماست و اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنی‌سازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکره‌ای انجام نخواهد شد».
«علی‌اکبر ولایتی» مشاور رهبری در امور بین‌الملل در دیدار «سید محسن نقوی» وزیر کشور پاکستان، ضمن ابراز خرسندی از این ملاقات، روابط ایران و پاکستان را عمیق، ریشه‌دار و برادرانه توصیف و بر تحکیم و گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد.
در این دیدار، پیام نخست‌وزیر و رئیس ستاد ارتش پاکستان برای تقدیم به محضر مبارک مقام معظم رهبری، توسط وزیر کشور پاکستان به ولایتی تسلیم شد.
دو طرف ضمن اظهار رضایت از روند رو به رشد روابط دوجانبه، بر اهمیت همکاری‌های گسترده‌تر در زمینه‌های مختلف تأکید کردند. ولایتی با اشاره به تحولات منطقه، بر لزوم همفکری و اتحاد کشورهای اسلامی در برابر این اقدامات غیرقانونی تأکید کرد.
وزیر کشور پاکستان نیز با محکومیت حملات به خاک ایران، حمایت خود را از مواضع ایران اعلام کرد.
مشاور رهبری همچنین درباره احتمال مذاکره با آمریکا گفت: «ما با مذاکره‌ای که بدون پیش‌شرط و حفظ خطوط قرمز جمهوری اسلامی باشد مخالفتی نداریم. آن‌ها می‌گویند که ایران باید از غنی‌سازی دست بکشد، در حالی که این مسئله از خطوط قرمز ماست و اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنی‌سازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکره‌ای انجام نخواهد شد.»
وی در ادامه سخنان رئیس‌جمهور آمریکا را «متناقض و غیرقابل اعتماد» توصیف کرد.
از سوی دیگر، یک نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: ما غنی‌سازی را حق قانونی خود می‌دانیم و اصلا از آن عقب‌نشینی نمی‌کنیم. گزارشی که بازرسان آژانس از برنامه ما تهیه کرده‌اند، گفته‌اند که تاکنون هیچ انحرافی در برنامه صلح‌آمیز ایران رخ نداده است… اما مسئولان مربوطه دوگانه برخورد کردند. چرا از وجود دوربین‌ها و بازرسی‌ها در جهت فشار بر ایران استفاده کردند؟ ایران به همکاری با آژانس برنمی‌گردد مگر اینکه آژانس از برخورد دوگانه خود با ایران دست بکشد.
کوثری با بیان اینکه «ایران در حال مذاکره بود و پنج مرحله هم پشت سر گذاشته بود و حتی در اثنای این پنج مرحله هم بارها و بارها تحریم جدید شد»، گفت: اما در مرحله ششم مجوز دادند به صهیونیست که به ایران حمله کنند. چه کسی مذاکره را زیر پا گذاشت؟ خودشان به هم می‌زنند، سپس جنگ را تحمیل می‌کنند.
کوثری گفت: ما زمانی مذاکره را قبول خواهیم کرد که یک، این تجاوز را محکوم کنند. هم سازمان ملل هم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این حرکت نابخردانه آنان را محکوم کنند. دوم، وقتی به تاسیسات اتمی ما حمله می‌کنند، باید محاکمه شوند. طبق قانون آژانس وقتی این را محکوم کردند آن‌وقت ما تصمیم خواهیم گرفت که مذاکره کنیم یا خیر.
عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: چه تضمینی است که ما به مذاکره بازگردیم و این‌ها دوباره اقدام به تجاوز نکنند؟‍!. خیلی روشن است که خلاف قانون بین‌الملل رفتار کرده و به مراکز هسته‌ای ایران حمله کرده‌اند. اصلا چرا به ایران حمله کرده‌اند؟ ما که مذاکره را ترک نکردیم.  با وجود این صحبت ها اما به نظر می‌رسد هنوز اصلی ترین شرط ایران برای مذاکره حفظ غنی سازی حدود ۴ درصد در داخل کشور است. مقوله ای که مشاور رهبری نیز روی آن تاکید دارد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *