آرمان امروز: یکی از وعدههای مهم مسعود پزشکیان حدود یکسال پیش و در کوران رقابت انتخاباتی، رفع فیلترینگ بود. او بارها این جمله و وعده را تکرار کرد که « بساط فیلترینگ برچیده خواهد شد.» اما بعد از پیگیرهای زیاد افکار عمومی و تلاشهای مسعود پزشکیان برای اقناع مخالفان خود به ضرورت انجام این کار، تنها دو اپلیکیشن واتس آپ و گوگل پلی رفع فیلتر شدند و دیگر اپلیکیشن های پرکاربرد نظیر تلگرام ، اینستاگرام و یوتویوپ و ایکس همچنان فیلتر هستند. حالا که در آستانه یکساله شدن عمر دولت چهاردهم هستیم، مردم امیدوار بودند که رفع فیلترینگ به طور کامل تا پایان سال گذشته به سرانجام برسد. همان طور که پس از رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل پلی (در آذرماه سال گذشته) مجید فراهانی، معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاستجمهوری گفت: «فیلترینگ تا پایان سال و در سه مرحله برداشته خواهد شد، سایر امور نیز با توجه به مقدورات در حال پیگیری است.» اما همین هفته پیش بود که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم، در پاسخ به سوالی در ارتباط با یادداشت آذری جهرمی وزیر اسبق ارتباطات درباره رفع فیلترینگ شبکههای اجتماعی گفت: «امیدوار هستیم که گشایشهایی اتفاق بیفتد.» او در پاسخ به اینکه چرا خبری درباره این موضوع نمیدهید، گفت: «اگر خبر بدهیم اما محقق نشود ناامیدی ایجاد خواهد شد. لذا ترجیح میدهم که ابراز امیدواری کنم تا انشالله محقق شود.» این گفته ها در شرایطی مطرح می شود که پس از جنگ ۱۲ روزه، اخبار منفی در رابطه با شبکه های اجتماعی نظیر واتساپ و بازتاب منفی توسط کارشناسان تندرو و مسئولان، موجب شد که امیدواری در رابطه با این موضوع کاهش پیدا کند.
ناراحتی پزشکیان از عدم تحقق وعده
همین موضوع و اظهار نظرهای غیر کارشناسی، سبب ناراحتی مسعود پزشکیان، در تحقق وعده اصلی خود در برابر مردم شد. هفته پیش بود که سید صادق حسینی از برخورد تند رئیسجمهور با دبیر شورایعالی فضای مجازی خبر داد. این روزنامه نگار، «در جلسه اخیر شورایعالی فضای مجازی رئیس جمهور با عتاب با دبیر شورا برخورد کرده؛ آقامیری دنبال تصویب طرحی بود که دولت اطلاعی از آن نداشت و آقای پزشکیان با تذکری تند جلوی زیادهخواهی شورا را گرفت. اخیرا پلتفورمها هم در نامه به رئیس جمهور سند تسهیم محتوای شورا را فسادآمیز خواندند.»
قطع سیم کارت، پس از فیلترینگ
اما رفع فیلترینگ نه تنها انجام نشد، بلکه در روزهای اخیر نیز شاهد قطع سیم کارتهای برخی از چهره های منتقد هستیم. رسانه ها گزارش دادند که سیمکارت استاد برجسته حقوق اساسی دانشگاه شهید بهشتی به دلیل طرح مطالب انتقادی در شبکههای اجتماعی، قطع شد. سیمکارت علی اکبر گرجی ازندریانی، به دلیل طرح مطالب انتقادی در شبکههای اجتماعیاش، در دوران جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل قطع شده است. او که در دولت حسن روحانی به عنوان معاون حقوق اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری مشغول فعالیت بود، در گفتوگو با «شبکه شرق»، ضمن تایید این خبر، اظهار کرد: «قطع تلفن شهروندان بدون دادرسی منصافه و صدور حکم، عملا محروم کردن فرد از خدمات عمومی است. متاسفانه افرادی که این اقدام را کردند، برای آزاد کردن خط وقیف شده هم شرایطی را چون امضای تعهدنامه، پاکسازی محتواهای انتقادی و انتشار مطالبی حمایتی عنوان کرده اند.» چند روز پیش بود که علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد رهبری با انتشار توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حفظ انسجام ملی مورد تاکید مقام معظم رهبری می تواند شامل تغییر برخی رویکرد های اجتماعی حاکمیت و محور قراردادن رضایت مردم بشود به گونه ای که برای آن ها ملموس باشد. مردم خود را اثبات کردند واکنون نوبت مسئولین است. شیوه های منقضی شده دیگر پاسخگوی جامعه پس از جنگ نخواهد بود.» این گفته ها در شرایطی مطرح می شود که مردم انتظار دارند، این تغییر رویکرد دولت را در زندگی شان ملموس احساس کنند و قدم اول در این حوزه رفع محدودیت اینترنت و توجه به آزادی فضای رسانهای است، موضوعی که شخص مسعود پزشکیان، به عنوان رئیس جمهور ایمان راسخ به آن دارد.
source